• mistig, slimme verlichting

Internet of Things

Internet of Things

Alle installaties onder controle

Met het Internet of Things  kunt u al uw apparaten aansluiten op een draadloos (landelijk of regionaal dekkend) LoRa-netwerk. Hiermee kunt u ieder denkbaar apparaat verbinden met het Internet en heeft u als beheerder de status van al uw belangrijke installaties – waar dan ook – actueel in beeld. Zo tast u niet langer meer in het duister over de status van uw installaties.

Het Litec Platform

Litec is een totaaloplossing van alle benodigde hardware en software om al uw installaties op het LoRa-netwerk en hun status actief te monitoren. Of het nu afgelegen meetinstallaties zijn of vuilcontainers, openbare verlichting of bedrijfswagens. Met Litec heeft u iedere installatie ‘op de radar’. Plan preventief onderhoud efficiënter door ‘condition based maintenance’ en verhoog daarmee tegelijk de continuïteit van uw dienstverlening. Met Litec heeft u een vooruitziende blik waar niet alleen u maar ook uw klanten van zullen profiteren.

lora logo

Maak kennis met LoRa ®

Ultralaag energieverbruik, verbluffend groot bereik

LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’. Met deze techniek kunnen apparaten en machines bij een ultralaag stroomverbruik informatie uitwisselen. LoRa maakt het mogelijk om eenvoudig beperkte hoeveelheden data uit te wisselen. Denk hierbij aan statussen als aan of uit, vol of leeg, defect of in orde, of de actuele GPS-locatie. Door het lage energieverbruik kunnen zelfs apparaten zonder stroomaansluiting op twee penlite batterijen tot wel 15 jaar informatie uitwisselen.

Private Network ontworpen en ingericht

Onderdeel van onze dienstverlening is advies over de inrichting van het private netwerk en het nemen van eindverantwoordelijkheid voor een correctie installatie en blijvende werking. Nadat bepaald is waar de monitoring oplossing ingezet gaat worden komen wij met een voorstel van welk type, hoeveel en waar gateways geplaatst dienen te worden. 

De exacte plaatsing van de gateways stemmen wij af met de klant, waarbij de voorkeur is om te plaatsen op objecten welke in eigendom zijn van de klant. 

Een gateway kan theoretisch communiceren met 10.000 units en er zijn gateway typen welke binnen dan wel buiten geplaatst kunnen worden. 

Kosten support & maintenance

Uitgangspunt is dat de klant het netwerk aanschaft. Naast eenmalige kosten voor aankoop en inrichting van de gateway zijn dataverbinding kosten de enige terugkerende kostenpost. Litec zorgt voor gratis  support en maintenance van de geleverde monitoring-oplossing gedurende 10 jaar na oplevering.  

Dit houdt in software matige updates van de units, dan wel van de gateways welke laatste op afstand uitgevoerd kunnen worden. Tevens is een monitoring systeem beschikbaar voor het controleren van de werking van de verschillende componenten (gateways en units).  

Onze support organisatie zal zorgdragen dat de Litec monitoring oplossing ‘end to end’ blijft draaien inclusief de koppeling met het door klant gebruikte beheersysteem. 

Ook voor uw bedrijf

Litec is een product van, en wordt ontwikkeld door, Tizin B.V. in Groningen. Benieuwd hoe het Internet Of Things uw bedrijfsvoering kan optimaliseren? Neem contact met ons op of kijk op www.tizin.nl. U kunt ons ook bereiken via 050-4063009. Wij horen graag van u!

© Copyright - Tizin B.V. | Peizerweg 87a, 9727AH Groningen | BTW NL8254.03.522.B01 | K.v.K. Groningen 02096258 | Tel: 050 406 3009 |